miercuri, 8 noiembrie 2017

"Când studentul e pregătit profesorul apare” sau “Tânăr investitor, caut franciză”

Fiecare soldat poartă în raniţa sa un baston de mareşal” este definiţia succesului data de Napoleon Bonaparte. Oricine are o idee deosebită pentru care se luptă să o pună în practică şi apoi să o facă vizibilă, cunoscută, poate câştiga cheia succesului. Dar ce este succesul din punct de vedere financiar, economic, social? Cui îi este destinat? Oricine are un vis merită să lupte pentru el. Succesul este definit ca rezultatul favorabil, pozitiv (al unei acţiuni); reuşită; izbândă (conform DEX). Tot ce pot să spun eu e că succesul este o stare, un cumul de fapte,  senzatii şi trăiri ce nu pot fi definite doar în câteva cuvinte. Întrebarea pe care îmi permit să o ridic este următoarea: eşti pregătit pentru success? Un startup reprezintă o cale către success, dar asta implică vis, dăruite, luptă şi aşteptare.
Acelaşi lucru, succesul, îl poţi obţine şi prin francizare: franciza este o operațiunea contractuală prin care o persoană numită francizor îi acordă unei alte persoane, numită beneficiar sau francizat, dreptul de exploatare a unui ansamblu de drepturi de proprietate industrială sau intelectuală, în scopul de producție sau de comercializare a anumitor tipuri de produse sau de servicii. În momentul în care ai devenit beneficiarul unei francize ai avantajul de a exploata o marcă de prestigiu, și de a intra pe o piață concurențială folosind tehnici de producție, comercializare și marketing perfecționate în timp, și cu un grad înalt de rentabilitate. Astfel, cel mai important avantaj pentru tine este achiziționarea sau utilizarea unui produs sau serviciu consacrat. Ori asta inseamnă timpi mai mici de aşteptare. Ca orice alt domeniu supus cererii şi ofertei şi în Romania a apărut o piaţă a francizelor, un adevărat incubator de businessuri. Aici poţi găsi tot ceea ce-ţi trebuie pentru afacere şi anume:  un catalog cu idei de afaceri, oportunităţi, francize profitabile, ghidul investitorului într-o franciză, suport şi consultanţă.
   Orice afacere de success înseamnă în primul rând: cunoştinţe, comunicare, dăruire şi un contact permanent atât cu clientul cât şi cu francizorul. Şi să nu uităm că tu oferi un produs sau un serviciu deja testat, cuantificat deci cu alte cuvinte, tu lucrezi sub protecția unui brand ce este deja cunoscut și prezent în conștiința publicului. Astfel este mult mai ușor să atragi clienți. De asemenea, tu beneficiazi de renumele, mărcile comerciale, dreptul de autor, secretele de producție comercială sau alte proceduri secrete și de succes deținute sistemul de franciză. Un domeniu cu adevărat deosebit mi se pare a fi cel al serviciilor si anume LMI(Leadership Management International).


„Dă-i unui om un pește și va fi sătul pentru întreaga zi, învață-l să pescuiască și va fi sătul o viață întreagă.” spune Lao Tzu. Dăruieşte unui om soluţii de dezvoltare personal şi profesională şi îl ajuţi să crească, să-şi atingă maximul de potenţial, să se împlinească. Această franciză, este accesibilă, fiind o franciză simplă cu un nivel al investiţiei de maximul 10000 euro şi beneficiază de experienţă internaţională. Ea are avantajul de a veni cu soluţii ce s-au dovedit viabile, de succes pe pieţe similare. Programele LMI conţin aplicaţii şi planuri de acţiune specific fiecărui participant în parte ceea ce permite masurarea impactului şi a eficienţei cu o precizie deosebită.



“Orice călătorie de o mie de li începe cu primul pas.” spune un vechi proverb chinez şi acest program ne ajută să descoperim acel zăcământ de abnegaţie şi putere necesare acelui prim pas. Orice naştere, înseamnă o luptă teribilă, înseamnă o şansă de 1: 1 000 000 pentru fiecare nou născut.
Fiecare este un invingător, un alergator care trece primul linia de sosire. Dar de cele mai multe ori uitam că ne-am născut învingători, uităm de potenţialul nefolosit si mai ales uităm că ne-am născut pentru a fi învingători. Programul LMI vine să te a jute să te descoperi, să pui în valoare acel zăcământ nefolosit sau ignorant şi te ajută să te împlineşti. Şi pentru a renaşte este nevoie să conştientizezi că numai oferind vei dobândi. Pare ilogic şi greu să accepţi acest lucru dar oferind cunoştintele, acel know-how necesar, punând întrebări, îl ajuţi pe cel din faţa ta să-şi descopere motivaţia, potenţialul şi determinarea.


Piatra de temelie a succesului este nemulţumirea, deoarece ea este acea stare ce se manifestă prin refuzul de a mai accepta ceea ce ni se întâmplă, ceea ce avem, ceea ce ni se oferă. Şi ea, nemulţumirea, ne ajută să acceptăm schimbarea, să renaştem renunţând la vechi. Orice decizie reprezintă o schimbare. Şi acceptând schimbarea anulăm durerea cauzată de renunţare. Un lider nu îţi impune ci îţi oferă posibilitatea alegerii. Urmează-mă!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu