Întotdeauna mi-am dorit să călătoresc, iar China,
este pe departe una dintre cele mai atractive destinaţii. Un popor cu o istorie
atât de lungă şi de clară, cu o filozofie atât de bine conturată în care există
un echilibru cert între bine şi rău, între lumină şi întuneric nu are cum să
greşească la cel mai intim capitol al vieţii sociale: bucătăria. Ce poate fi
mai frumos decât o multitudine de castronaşe cu tot felul de bunătăţi şi sosuri
care abia aşteaptă să fie degustate şi împărtăşite, pentru că de cele mai multe
ori, masa chinezească înseamnă tocmai bucuria împărăşirii.
Cine spune că zilele de toamnă sunt triste, mohorâte
şi umede greşeşte pentru că a privit
prin ocheanul greşit. O zi de toamnă este la fel de frumoasă ca oricare alta,
atunci când o petreci cu prietenii şi cu... ceva deosebit. Într-o astfel de zi,
eu şi Iolanda ne gândeam ce să pregătim pentru masa de prânz când a sunat
telefonul.
-
Salut. Sunt Teo.
-
A. Buna Teo. Ce faci?
-
Uite eram cu Ioana prin zonă şi mă gândeam dacă
putem să vă facem o vizită.
-
Bineînţeles. Vă aşteptăm.
-
Nu trebuie să ne aşteptaţi pentru că suntem în
faţa porţii.
-
Păi intraţi atunci.
-
Dragonul babalaur e legat
-
Da. este în padoc. Intraţi fără grijă.
Şi uite aşa, ne-am aşezat la masa discutând câte în
lună şi în stele. La un moment dat am ridicat două degete şi am întrebat:
-
Eu cu Iolanda tocmai ne întrebam ce am putea să
încercăm pentru că nu am pregătit nimic de mâncare. Voi ce spuneţi? Credeţi că
putem încerca o comandă la pizza sau ce propuneţi?
-
Eu am auzit de noua campanie a celor de la Wu Xing:Share & play. După ce mănânci
trebuie să te joci cu cutiile de mâncare şi cu beţişoarele astfel încât să obţii cele mai năstruşnice asociaţii
imagine cuvânt.
-
Da, şi ceea ce e mai important e că poţi câştiga
şi premii: premii săptămânale sau marele premiu.
-
Atunci Wu Xing să fie, comandă în grup.
Şi pentru că pofta
era mare şi curiozitatea pe măsură am comandat la aperitiv: pacheţele cu legume
şi pacheţele de primăvară, pui Shanghai şi pui Shanghai conbdimentat. Apoi eu
am cerut pui Sichuan, Iolanda a cerut furnici în copac, Teo a vrut să încerce
vită Sichuan iar Ioana a cerut un orez Beijing. Desertul a venit ca o încununare:
tort de ciocolata, tartă cu mere şi caramel, tort de morcovi şi tartă cu
zmeură. Discuţia a continuat pentru a dumica timpul rămas.
Mai trebuie să vă spun că delivery boy a sosit tocmai
la timp, şi masa s-a umplut cu o mare de cutii, câte trei de fiecare iar
mâncarea a fost excelentă, mai ales că ne-am bucurat împărţind şi împărtăşind
gusturi şi impresii. Tot timpul cât am mâncat fiecare s-a găndit cum anume
ne-am putea juca inventând forme noi aşa că eu fiind cel mai comod din fire am
făcut umediat Marele Zid Chinezesc aşezând cutiile una după alta. Iolanda s-a
folosit de beţişoare şi cutii ca să recreeze dansul dragonului şerpuind printre sticle şi pahare, Teo a
reuşit să ridice un acoperiş de pagodă din cutii şi beţigaşe iar Ioana a
împrăştiat cutiile răsturnate şi a spus că acum putem să ne plimbăm printre
dunele Deşertului Gobi, cel mai mare din toată Asia. Dacă nu s-ar fi făcut
întuneric nu am fi realizat cât de repede trece timpul. Am aprins lumina şi am
continuat o vreme să ne lăudăm pe FB cu pozele noastre, am share-uit cu
hashtagurile #shareplay și #SuperBlog şi am mai continuat o vreme să ne jucăm
povestind de una de alta.
-
Călătorului îi şade bine cu drumul, a spus Teo. Vă
mulţumim pentru o după amiază deosebită, plină de arome şi culoare. După
care a jutat-o pe Ioana să se îmbrace şi ne-am luat le revedere cu promisiunea
altor intâlniri la fel de reuşite.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu