sâmbătă, 24 martie 2018

Călătoria ca inițiere, drum spre cunoaștere




Nimic din ce știu și ce am văzut nu se poate compara cu ceea ce voi ști și voi vedea. Viața este o continuă călătorie în care numai cel ce vede poate să cunoască și cel ce ascultă poate să înțeleagă. Drumul lin e drumul frunzei ce se desprinde de pe ram căutându-și liniștea. Numai apa cu toate transformările și tot tumultul ei poate fi asemuită cu drumul omului către cunoaștere și înțelegere. Să nu ne lăsăm duși de oboseala necunoasteri ci să căutăm totdeauna mirajul trecerii, al cascadei și al înălțării. Să ne bucurăm de viață împărtășind noi experiențe, noi descoperiri, noi opreliști și noi lansări. Și ce poate fi mai la îndemână noastră pentru a evada decât bucuria unei destinații exotice pentru vacanțespeciale.
Ia-mă cu tine la capătul lumii, poartă-mă prin neinchipuitele porți de cunoaștere, să ne bucurăm sufletul descoperind unicitatea fiecărei clipe și intensitatea fiecărui moment neasemuit cu celălalt. Bucură-mă ochi căci tu esti poarta de intrare a necuprinsului, bucură-mă ureche căci prin tine muzica sferelor și ritmul pământului se așează lângă inimă întărindu-mă. Ce poate fi mai complex și mai implinitor decât interferarea cu o nouă cultură, cu noi obiceiuri, cu noi orizonturi?

Atunci când te bucuri de viață și de cunoaștere fiecare loc poate și devine o destinație specială pentru o vacanță specială.
Cine poate pleda mai bine pentru neasemuita Indie cu toată măreția trecutului său decât multitudinea templelor și frumusețea și pacea locurilor? O vacanță specială într-o destinație specială. Vraja insulelor Pacificului nu poate comparată nici măcar cu bucuria și lentoarea insulelor grecești căci deși soarele, valul și plaja pot fi identice, luminozitatea și culoarea sunt elementele care transfigurează realitatea azvârlindu-te într-o lume de poveste.
O dată în viață! Este numele unei emisiuni dar poate fi la fel de bine și un tel, o țintă pentru cunoaștere și pentru viitor și implicarea într-un proiect special. Vacanțe speciale! Destinații exotice! Vacanțe exotice! Nedefinitul ca aperitiv, incredibilul ca prânz sățios și splendoarea ca cină romantică. În ziua de azi, mai mult ca oricând, departele devine aproape, orizontul și prezentul își dau mâna și exotismul coboară din legendă în trăire. Bucură-te de fiecare asfințit și fiecare răsărit ce pot fi admirate și prefirate pe șiragul cu perle ce-ți va lumina momentele de reflexie și odihnă.

Din bătrâni se spune că prietenul la nevoie se cunoaște, ori CND Vacanțe Speciale este acel prieten pe care pe pozi baza oricând. El vine cu o ofertă pe cât de incredibilă pe atât de palpabilă. Bucuria călătoriei îți este descoperită și împlinită. Destinații speciale, orizonturi noi, aventuri de poveste și peisaje de vis, totul se poate, totul este la un click distanță. Fiecare în adâncul sufletului își dorește ca măcar odată în viață să pășească pe plaja fină a unui mic atol sau să se bucure de liniștea și straneitatea unei cine romantice la lumina lumânărilor la malul oceanului.
Thailanda, Bali, Filipine, Vietnam, Corea, Insula Paștelui, Noua Zeelandă sunt nume, sunt destinații, sunt locuri care te așteaptă și care te împlinesc. Bucură-te de viață și împlinește-te prin cunoaștere. Apelează la prieteni și departele devine aproape iar incredibilul devine firesc și normal.
Descoperă pentru a te lasă descoperit, împărtășește pentru a fi la rândul tău împărtășit, bucură-te pentru a bucura la rândul tău și mai alesdăruiește. Dăruiește-te aventurii, dăruiește-te cunoașterii și împlinește-ți orizontul cunoașterii, bucurându-te de fiecare nouă clipă într-un peisaj de vis.


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu